Referat

Referat: Sollebrunn/Stora Mellby - Toarpsalliansen A

SAIK/St. Mellby - Toarpsalliansen A 3-0 (0-0)
Lite blåsigt, men i övrigt bra fotbollsväder på Nya Bjärkevis naturgräs väntade oss.
Redan från avspark märktes att det var två lag på planen som ville lika mycket. Vi började med låg press, men insåg snabbt att det inte behövdes, utan att vi nog kunde spela vårt spel och försöka föra spelet lika väl som dem. Det var ett ställningskrig som varade i över 60 minuter, faktiskt.
Under första halvlek var det kamp, anfallen avlöste varann, åt båda håll, och bägge lagen hade skapat tillräckligt med chanser för att sätta ett ledningsmål, eller två, men lite dålig skärpa i avsluten från båda lag gjorde att ställningen i halvtid förblev 0-0.
Inledningen på andra halvlek var exakt likadan. Först i den 63:e minuten fick hemmalaget loss bollen och kunde kontra genom en djupledsboll fram till forward som satte ett ledningsmål då vår backlinje var på väg upp. Djupt orättvist, då vi i det läget hade tagit över spelet helt och hade press på ett ledningsmål själva..
Vi fortsatte med vårt spel även efter målet och skapade en hel del framåt, men de farligaste lägena blev inte till något nätrassel, även om vi hade en frispark som var på väg in, Emelie hade ett avslut med vänstern som strök utsidan på stolpen och Elin Å hade ett eller två bra lägen som gick över. Frida kom loss två gånger också, men skotten blev för lösa och målvakten kunde plocka.
"Första målet vinner". Ja, det var känslan i paus och så blev det också. Det andra målet var en soloprestation från en teknisk och snabb hemmaspelare som lyckades ta sig ända fram till mål och lägga bollen bredvid utrusande målvakt.
Tredje målet var ett framspel mellan mittbackar, till spelare bakom backlinjen.... Offside eller inte får domaren avgöra.
Vi gör inte vår bästa match idag, men inte heller vår sämsta. Det kändes dock som en "sån där" dag, när marginalerna är emot en. Men vi radar upp chanser. Och vi är på rätt ställen. Snart sitter målen.
Lägger vi in nästa växel i löpningarna lite oftare också, så kommer Saik (med flera) att få stora problem med att ta poängen med sig i returen. Vi växer för varje match och utvecklingskurvan pekar fortfarande uppåt!